Weight-Pulling – цялостно развитие на мускулатурата


Мнозина се питат как някой питбул е с изваяни мускули като културист. Редом с тренировките на пътека за бягане  спорта Weight-Pulling развива правилно цялата мускулатура на кучето.

Weight-Pulling е спорт за кучета широко-разпространен и сред любителите и стопаните на питбули. Причината е проста – този вид тренировка (изпълнявана правилно) развива цялостно тялото на питбула и оформя пропорционално всички мускули. Не зависимо дали водят на официални състезания любимците си или не това упражнение е много известно сред собствениците на питбули.

Един здрав питбул в добра кондиция може да тегли дори и кола. Това разбира се е чиста проба „перчене“, но само демонстрира увереността и силата, която тези кучета притежават. Дърпането става с помощта на хамута. Попринцип той служи за впряг на шейните. Много е важно той да е качествено изработен, а самото дърпане на тежести да става само с него. Причините са две:

Хамута е изработен така, че да не наранява кучето и да го улеснява в дърпането.

Също така той разпределя равномерно тежеста по цялото тяло на кучето и така то развива мускулатурата си правилно и пропорционално. Всякакви експерименти биха довели до изкривяване на гръбнака, други травми и най-вече неправилно развитие на кучето. Такива тренировки са САМО за кучета, които вече са приключили с растежа си. Ставите и гръбнака на едно подрастващо куче могат да бъдат необратимо увредени, ако твърде рано се започнат такива тренировки.

Най-често хората използват гуми за тежест. Когато кучето е „начинаещо“ се започва с по-лека тежест и с времето тя се увеличава. Друг добър вариянт е теглене на количка с тежести, но провеждането на тренировка с количка изисква повече пространство и подготовка.

Advertisements

3 thoughts on “Weight-Pulling – цялостно развитие на мускулатурата

  1. Моля някой да ми помогне да намеря подходящ хамут за питбул. Ако може да ми изпрати линк ще съм му много благодарен. В България почти не се продават.

Коментирай

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s