Спорт – неизменна част от живота на питбула


Питбула е силно и енергично куче. Едно от нещата, което би трябвало стопанинът да предостави на своя Пит е време и условия за спорт. Ако не всеки ден, то поне няколко пъти седмично. Всеки знае за страстта на питбула да влачи тежести и да виси по клони и на въже. Много е важно да не започвате подобни инициативи твърде рано, когато кучето не се е развило напълно и е малко. Може да си извади зъб или да се нарани. Питбула расте до около година и четири месеца, така че Вие сами преценете, кога момента е подходящ, за да започнете. В тази статия ще Ви представя най-разпространените и любими спортни дейности на питбула.

Когато кучето изразходва енергията си чрез спорт и упражнения гарантирано няма да прави бели у дома – познатото изгризване на обувки, интериор и всякакви предмети, които му попаднат.

Най-важното за един питбул е той да е атлетичен и мускулест. Мнозина охранват своят Пит правят го едър и смятат, че това е силен питбул, но един атлетичен и дори с по-малко тегло питбул е много по-силен и най-вече правилно отгледан.

ДЪРПАНЕ НА ТЕЖЕСТИ

Хамута по начало е предназначен за кучетата дърпащи шейни, но посредством него той може да послужи за тренировки на питбула. Хамута е специално направен да не дразни и наранява кожата на кучето, когато то дърпа. Най-често хората закачат гума   и слагат хамута на кучето, което започва да дърпа и по този начин се тренират мусколите му. Не е задължително да е гума, Вие сами може да изберете нещо подходящо. Не започвайте с кой знае каква тежест, увеличавайте теглото постепенно докато кучето свикне.

ВИСЕНЕ НА ВЪЖЕ

Питбула обича да виси на клони и въже. Най-добре е да вземете специално въже за тази цел, което е направено така, че да е максимално удобно за кучето. Обикновенно питбула виси докато клона не се счупи – само тогава е доволно и от няма и накъде пуска въжето. Някои хора не използват въже, а прикланят само клона, така че кучето да го захапе и да увисне на него.

БЯГАНЕ

Какво по-добро упражнение от бягането? Няколко километра дневно гарантират добрата мускулатура и тонус на любимеца ни. Тъй като питбула е куче-атлет, а не всеки от нас има енергията и волята да тича с километри, въпреки че това е полезно и за нас самите, може да използвате колело. Обикновенно в парковете има алеи за кучета, където да бягате или да карате колело с верният си приятел.

В следващото видео ще видите всички тези упражнения приложени от двама приятели, които обичат да спортуват заедно. 🙂

Advertisements

One thought on “Спорт – неизменна част от живота на питбула

Коментирай

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s